Normálisnál magasabb vércukor szint esetén – persze figyelembe véve az orvos által előírtakat is – ha szeretnénk természetes úton megoldáshoz jutni, érdemes kipróbálni a vércukorszint csökkentő  gyógynövényeket.
A 2-es típusú cukorbetegek esetében lehet igazán kulcskérdés a gyógynövényekkel való vércukorszint csökkentés, hiszen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek még termel a szervezetük inzulint. A gyógynövényekkel kiküszöbölhető lehet az injekciós inzulin beadás.

Mit is jelent a 2-es típusú cukorbetegség?
Ennél a fokozatnál is fontos a vércukorszint csökkentése, de a szervezet még előállít inzulint, ezért ezt szokták inzulin rezisztenciának is nevezni. Ez azt jelenti, hogy az inzulin jelen van a szervezetben, de nem tud fellépni a vércukorszint csökkentése érdekében. Leginkább a 30. életév után alakul ki arra genetikailag hajlamos vagy nem megfelelő életmódot folytató egyéneknél, ám egyre gyakoribb az elhízott gyermekek körében. Az inzulin rezisztens állapot egy ideig nem okoz tünetet, sőt a vércukorszint is normális marad, mivel a szervezet a szokásosnál nagyobb mennyiségű inzulint termel, hogy ellensúlyozza az inzulinrezisztenciát. A 2-es típusú diabétesz akkor jelenik meg, amikor a szervezet már nem tudja ezt ellensúlyozni. A szervezet kevésbé érzékeny a cukor sejtekbe való bejutását szabályozó hormon, az inzulin iránt.
A 2-es cukorbetegség megfelelő gyógynövényekkel való kezelése során kedvezően befolyásolhatjuk a vércukor szintet.

Szederleveles almaesszecetünkben és teakeverékünkben található gyógynövények:

Szederlevél: Hatóanyagai: tannin, flavonoidok, illóolaj, C-vitamin, szerves savak.  Kivonata leginkább a cukorbetegségre és az ízületi betegségekre (reuma, köszvény)  hatásos.

Áfonya levél: Hozzájárul a koleszterin- és a vércukorszint egészséges szintjének fenntartásához .
Vércukorszint-csökkentő szerepe miatt a cukorbetegség elleni terápiák egyik fontos kiegészítője . Cukorbetegség elleni szerként a népi gyógyászat is számon tartja.

Bojtorjángyökér: Kimutatták, hogy az inulin, a bojtorjángyökér legfőbb alkotóeleme, igen figyelemreméltó gyógy¬erővel rendelkezik. Erősebbé teszi a szerveket, s természetes cukortartalma révén segít szabályozni a cukoranyagcserét.
Az inulin egy természetes étkezési rost, mely előfordul zöldségekben, a kedvező bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét, melynek következtében javul a szervezet kalcium- és magnézium ellátottsága.

Kukoricabajusz: A szaponint, cseranyagot, illóolajat, glikozidot tartalmazó kukoricabajuszból főzött tea kifejezetten ajánlott cukorbetegek számára. A friss vagy a szárított kukoricabajusz egyaránt hatásos.

Kecskeruta: Az orvosi kecskeruta növényi antidiabetikum. Klinikai vizsgálatok bizonyították hatóanyagainak vércukorszint-csökkentő hatását, ami a feltevések szerint a glikogénszintézis serkentésével történik. Ezért növényi inzulinnak is nevezik.

Fehér babhéj: Vércukor szint csökkentő, vízhajtó hatású.

Fahéj: Segít bontani a glükózt, így szabályozva a vércukorszintet. A benne található 3 fehérjének köszönhető inzulinszerű hatása.

Kapor: Vércukorszint csökkentő hatását a vanádiumnak köszönheti, mert szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát nem raktározódik el, mint zsír, hanem egyenesen az izomsejtekbe jut és energiává alakul át.

A hasnyálmirigy egészsége érdekében, ne igyál evés közben, illetve közvetlenül evés után (kb 15 percig).

Vércukorszint normalizáló termékeinket megvásárolhatod webáruházunkban:

Webáruház