Az almaecet már az ükanyáink idejében is egy sokoldalú, jól bevált háziszer volt. Minden reggel almaecetből, vízből és mézből készült italt készítettek, amivel enyhébb panaszok egész sorát kúrálták. Segít emésztési panaszok, anyagcserezavar esetén, felszakítja a lerakódott váladékot megfázáskor, csökkenti a koleszterinszintet és a fogyókúra csodás kiegészítője – hogy csupán néhány példát említsünk. Antibakteriális és gyulladásgátló hatású is, a régi időkben a sebkezelésben is jelentős szerepet kapott. Külsőleg alkalmazva az almaecet természetes bőrápoló szer – kedvező hatással van testünk savköpenyére. Tehetünk belőle a fürdővízbe, lábáztatáshoz, használhatjuk arcvízként vagy hajöblítőként. Hatásos a korpa ellen és csillogóvá teszi a hajat. A régi időkben, amikor egy enyhe rosszullét esetén nem hívtak azonnal orvost, általános gyógyszernek, sőt, csodaszernek tartották. Úgy mondták, az almaecet a „fiatalság forrása”, segít hosszasan megőrizni ifjúságunkat, és panaszmentes, magas életkort biztosít. A konyhai felhasználhatóságát most nem is sorolom. Az almaecetben számos, értékes hatóanyag található, melyek rendkívül kedvező hatást gyakorolnak a szervezetre, így az almaecet ideális szer a megelőzést és a kíméletes gyógymódokat előtérbe helyező egészségvédelemben. Bárkinek rendelkezésére áll, aki tudatosan tenni akar valamit az egészségéért és a természetes dolgokat kedveli, hisz az almaecet biológiailag előállított természetes termék.

DE!

Még ha a reklámok azt is sugallják, hogy a szép kinézetű árukat keressük, és valamiféle esztétikára törekvő, belső késztetésből szívesebben választanánk a tiszta, áttetsző almaecetet, soha ne feledkezzünk meg arról, mi a valóban egészséges, és értékes. A gyógyászati célra használható almaecet egész, érett, édes, vegyszermentes almából készül, sötétebb színű, zavaros, sőt esetenként akár egy kis hab is lehet a tetején, vagy némi lerakódás az alján. Az almaecet egy élő anyag, amíg él, addig képződnek benne bizonyos dolgok. Ha valamilyen oknál fogva lassan fogy az almaeceted, és idővel ilyen jelenséget tapasztalsz és zavar, egyszerűen öntsd át egy műanyag szűrőn. De ha valóban egészséges, vitamindús, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag almaecetet szeretnél vásárolni, akkor kizárólag természetes úton előállított, „zavaros” almaecetet vásárolj!

A lepárlással előállított almaecet víztiszta, cseppet sem zavaros vagy habos. A vitaminok, enzimek, ásványi anyagok jó részét elveszítették. Az olcsó, almaecet utánzatok mesterségesen előállított ecetsav hozzáadásával készülnek az alma csumájából és héjából. Nekem sokan mondták már, hogy nem szeretik az almaecetet, mert nem jó az íze, és ég tőle a gyomruk. A kétféle eljárással készült almaecet semmiben sem hasonlít egymásra. Sem kinézetben, sem ízében, sem hatásában. Sok éves tapasztalatunk alatt számtalan pozitív visszajelzést kaptunk és kapunk jelenleg is. Ettől az érzékenyebb gyomrúaknak sem ég a gyomra, sokan számolnak be arról, hogy pl. fogyókúra és méregtelenítés céljából kezdték el fogyasztani az almaecetet, de meglepődve tapasztalták, hogy rendeződött a vérnyomásuk és a vércukor szintjük is.

Igen jól látható a különbség a két almaecet között. A bal oldali egy olcsó bolti ecet, a jobb oldali pedig az általunk biológiai eljárással, egész almából készült, szűretlen, adalék anyagoktól és tartósító szerektől mentes almaecet. Kinézetre az őszibarack léhez hasonlít, az íze pedig nagyon kellemes.

Az igazán jó ecetkészítés valóságos művészet, ezt bármelyik szakember igazolhatja. Rengeteg tapasztalat kell hozzá. Mi is igen sokat tanultunk, fejlődtünk az évek alatt, ha most megkóstolod az almaecetünket, sokkal finomabb, mint amit mondjuk 2 évvel ezelőtt árultunk.

Létfontosságú ásványi anyagok és nyomelemek az almaecetben: kálium, nátrium, kalcium, magnézium, foszfor, klór, kén, réz, vas, szilícium, fluor.

Vitaminok: C-, E-, A-, B1-, B2-, B4- vitamin, béta – karotin provitamin, P- vitamin.

Az almaecet élettani hatásai:

✓ létfontosságú ásványi anyagokkal, többféle vitaminnal és nyomelemekkel látja el a szervezetet;
✓ javítja a veseműködést;
✓ megakadályozza a szaprofita baktériumok elszaporodását a belekben;
✓ erősíti, rugalmassá teszi a szöveteket;
✓ javítja a vérkeringést, folyékonyabbá teszi a vért;
✓ elősegíti a sebgyógyulást;
✓ serkenti az anyagcserét;
✓ erősíti az immunrendszert;
✓ salaktalanít;
✓ frissebbé, életerősebbé tesz;
✓ javítja az általános egészségi állapotot;
✓ lassítja az öregedés folyamatát;

✓ testsúly szabályozás,
✓ emésztés javítása és az anyagcsere fokozása,
✓ a szervezet méregtelenítése,
✓ serkenti a zsírok felbontását,
✓ a vér koleszterinszintjének csökkentése,
✓ segítség fejfájásnál, ízületi gyulladásnál és reumánál, valamint magas vérnyomásnál
✓ segít a krónikus fáradság leküzdésében, a szédülés megszüntetésében,
✓ hatásos lehet torokfájás enyhítésében.

Ha nem hiszed, járj utána!
Nem csak natúr, hanem gyógynövényes almaeceteinket is megtalálod webáruházunkban:

Webáruház