“A Nigella sativa meggyógyít minden betegséget, kivéve a halált. ”(Mohamed próféta)

Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (MRSA) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját…mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.

Az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer.

Az utóbbi időben a tudomány alaposabban szemügyre vette ezt az apró fekete magot, és annak olaját. Több mint száz gyógyító alkotóelemet találtak benne. Gyógyítja az allergiát, az ekcémát, a pikkelysömört, a rákot – bár manapság mindenről ezt mondják -, és a cukorbetegségen is javít.
A titka abban van, hogy komoly hatást gyakorol az immunrendszerre, igyekszik azt egyensúlyba hozni. Ezt a növényt több száz éve ismerik és használják keleten. Az orvosi irodalomban több száz tanulmány hivatkozik a feketekömény gyógyító hatására.

A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai “modern idők fogyasztói társadalma” nem tud róla. Angol nyelvű kultúrák római korianderként, fekete szezámmagként, fekete köményként is ismerik ezt a fekete színű magot. Egyébként neve pontosan leírja megjelenését.
A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete köménymag olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag “az áldás magja.” Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag “gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra.”
Az orvosbiológiai irodalomban 1964 óta 458 lektorált tanulmány hivatkozik áldásos hatásaira.
A (Nigella sativa) mag több egészségügyi problémára gyógyír, mint például:

✓ Fájdalomcsillapító
✓ Anti-bakteriális
✓ Gyulladáscsökkentő
✓ Fekélyellenes
✓ Gombaölő
✓ Csökkenti a magas vérnyomást
✓ Antioxidáns
✓ Görcsoldó
✓ Vírusölő
✓ Hörgőtágító
✓ Glükoneogenezis gátló (anti-diabetikus)
✓ Májvédő
✓ Vérnyomáscsökkentő
✓ Inzulin szenzitivizáló
✓ Interferon indító
✓ Vesevédő

(Forrás: http://www.haslauermagyarorszag.hu)

A Fekete köménymag olajat megvásárolhatod webáruházunkban:

Webáruház